Propostes amb gel!

Hola a totes!

Aquests dies calorosos, en què adults i infants estem aixafats, amb ganes de refrescar-nos i remullar-nos, són ideals les propostes amb aigua i amb gel, podrem treure’ns la calor de sobre per uns instants i aprendre, fer hipòtesis i experimentar amb les sensacions que ens produeixen aquests elements.

Tot seguit us explico què vam fer al casal d’estiu per suportar les altes temperatures i també us exposo un recull d’activitats més variades que us poden servir per passar millor les tardes d’estiu.

La primera activitat que proposo és la de pintar amb glaçons, potser molts/es ja ho havíeu provat i/o sentit a dir, però en aquest cas vam utilitzar glaçons gegants i de suport un llençol blanc.

Materials:

  • Pintures aptes per a infants
  • Aigua
  • Gots de plàstic
  • Llençol blanc
  • Congelador

És tan senzill com omplir els gots fins a la meitat d’aigua i barrejar-hi pintura, tot seguit es deixa unes hores al congelador.

En aquest cas ho vam presentar als infants assenyalant-ne tots els colors i encetant conversa sobre el gel, d’on ve, què passa si el deixem fora el congelador…, vam procedir a repartir els glaçons gegants i aquí va començar la màgia!

Amb aquesta activitat els infants van:

  • Fer hipòtesis sobre la formació del gel
  • Treballar la motricitat fina i la gruixuda
  • Establir converses amb els/les companys/es
  • Fer rodolar, lliscar… el gel

Val a dir que en aquesta proposta, una vegada més els infants ens van sorprendre agafant el llençol i, de manera cooperativa el van anar movent per fer lliscar els glaçons que havien quedat al mig.

A més d’aquesta activitat n’hi ha infinitat més que podem provar i que, de ben segur que també cridaran l’atenció als infants, com ara posar flors dins els glaçons i oferir recipients amb aigua de diferents temperatures per fondre’ls o bé introduir-hi fruites que desprenguin color (com ara gerds, mores o maduixes…), una altra opció és congelar sucs naturals i poder tastar-los (en aquest cas han de ser prou grans perquè no els càpiguen sencers a la boca).

Ja sabeu, la calor no és una excusa per no fer volar la imaginació!

Laia.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: